Sportcentrum Leef Olst-Wijhe

Wij van Leef! zetten groots in op coaching. Niet alleen ontzorgt een coach, maar heel veel mensen hebben geen idee hoe correct te bewegen, wat nou gezonde voeding is of hoe men zich zo kan motiveren dat vitaliteit, waaronder een gezonde leefstijl, een structureel onderdeel van hun dagelijks leven gaat uitmaken. 

Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel, ongeacht of dat nou afslanken, spieropbouw, gezonder leven of het verhogen van je welzijn is. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd.

Onze HBO geschoolde Leefstijl coaches helpen je graag!

Wij bieden de volgende vormen van coaching aan:

De Beweegkuur GLI

Zit jij boven een gezond gewicht, heb je last van overgewicht en/of obesitas? En wil je daar graag iets aan doen?
Dan is de BeweegKuurGLI iets voor jou!

Deelnemen

Om deel te kunnen nemen aan het 2-jarige traject BeweegKuurGLI is het van belang dat je naar je huisarts gaat en informeert naar de mogelijkheden om de BeweegKuurGLI te volgen.

Je moet 18 jaar of ouder zijn en overgewicht hebben (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt (d.w.z. een BMI van meer dan 30).

De huisarts is degene die je doorverwijst naar de professionals die de BeweegKuurGLI met je gaan uitvoeren. Dit zijn een Leefstijlcoach, een voedingsprofessional en een beweegprofessional, Zij zullen je begeleiden in het traject.

Je BMI moet dus tussen de 25-30 zitten (overgewicht) met daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart- en vaatziekten. Als je ernstig overgewicht hebt (BMI van meer dan 30) kun je ook deelnemen. Je huisarts kan je helpen om te bepalen of je in aanmerking komt.

Wil je weten wat je BMI is? Kijk dan op de site van het voedingscentrum

Het einddoel van de BeweegKuurGLI is het realiseren van gezondheidswinst door middel van meer bewegen, een gezonde voeding en het aanpassen van je leefstijl door gedragsverandering.

De BeweegKuurGLI is:

 • een programma van 2 jaar (1 jaar behandelfase en 1 jaar onderhoudsfase) met
 • individuele afspraken
 • groepsbijeenkomsten

De onderwerpen tijdens de bijeenkomsten zijn onder andere:

 • gezonde voeding
 • voldoende bewegen en wat past bij jou?
 • slaap
 • ontspanning en inspanning
 • hoe houd ik het vol?
 • wat kan ik aanpassen in mijn gedrag en hoe kan mijn omgeving me daarbij helpen

Klik [HIER] voor meer informatie of ga langs bij je huisarts, hj/zij is degene die je kan doorverwijzen naar de BeweegKuur.GLI  

Leefstijl Coaching

Een gezond leefpatroon is aan te leren. Je kunt leren om je goed te voelen en gezonde keuzes te maken. De Leefstijlcoach kan daarbij ondersteuning bieden.

Wie zijn gewoontes wil veranderen, wil weten wat hij moet doen om zich goed te voelen. Dat speelt vaak op het gebied van voeding, bewegen, slapen en ontspanning. Om hun dagelijks leven vorm te geven, hebben mensen handvatten nodig. Soms vraagt dat offers, maar samen met onze Leefstijl coach overwin je hindernissen en sla je de weg in naar een gezondere, gelukkigere jij. Onze Leefstijl coaches hebben een HBO opleiding afgerond en staan geregistreerd, zo kunnen wij onze kwaliteit waarborgen.

Personal Training

Personal training richt zich meer op het fysieke aspect. Een personal trainer gaat met je aan de slag en heeft gedurende je hele training alle aandacht voor jou en je doelstellingen. Het is één op één begeleiding, waarbij de personal trainer:

 • De hele sessie bij je blijft en je motiveert
 • Een trainingsschema op maat maakt
 • Je ook buiten de club blijft ondersteunen met vragen over bewegen.

Heb je dus net dat extra duwtje in de rug nodig om je doelstellingen te behalen? Of wil je je bestaande (sport specifieke) training naar een hoger plan tillen? Dan is een personal trainer zeker iets voor jou!

Gezond ondernemen

Sporten voor ondernemers! Stress, door allerlei oorzaken, komt vaak voor bij ondernemers. Door voldoende tijd te nemen om te sporten verkrijgt u een gezonde uitstraling en meer energie. Leef! biedt optimale ontspanning door doelgerichte inspanning met een eigen personal trainer en diëtiste. Op het tijdstip dat u uitkomt!

Wil je weten welke vorm voor jou het beste werkt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend klantadvies gesprek.

 

1 maand gratis sporten