Sportcentrum Leef Olst-Wijhe

Waarom coaching?

Vaak zal je in eerste instantie zelf proberen je uitdaging of doelstelling te behalen. Vanuit zelfmotivatie werk je jezelf flink in het zweet, denk je over je doelstelling na en probeer je inzichtelijk te krijgen hoe jij je doel kan verwezenlijken.

Helaas werkt dit voor het merendeel van de mensen niet. Het is moeilijk om objectief naar jezelf te kijken. Na een aantal maanden zie je geen vooruitgang en de trainingsfrequentie en motivatie dalen. Je gooit het bijltje er bij neer. Dat is juist niet de bedoeling.

Een coach kan je dan helpen. Coaching is de laatste jaren sterk in opkomst en wordt door grote groepen mensen reeds succesvol gebruikt. Steeds vaker kiezen mensen ervoor zich te laten coachen. Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding waarbij je samen met een coach werkt aan een persoonlijk doel, ongeacht of dat nou afslanken, spieropbouw of gezonder leven is. Coaching helpt je zelfbewuster te worden en om het beste uit jezelf naar voren te halen. Je wordt geconfronteerd met je eigen gedrag, geprikkeld en uitgedaagd.

Wij bieden de volgende vormen van coaching aan:

My Personal Coach

Wil jij op een doelgerichte manier aan je gezondheid werken en heb jij net dat stapje extra nodig om je sportdoelen te behalen? Is een Personal Trainer net een stapje te hoog? Dan is trainen met de begeleiding en motivatie van een Personal Coach echt iets voor jou.

Samen met jouw Personal Coach bespreek je de doelstellingen die je wilt behalen. Daar gaan jullie een jaar samen aan werken. Naast het opstellen van een trainingsplan, bestaat de coaching uit maandelijkse wederkerende afspraken waarbij je vooruitgang aan de hand van lichaamsmetingen en/of testen in kaart word gebracht.

Jouw Personal Coach geeft je de motivatie om net een beetje extra te geven, zodat je jouw doelen sneller bereikt. Of je nu wilt afvallen, spieren wilt opbouwen, wilt revalideren of een speciaal sportdoel voor ogen hebt, je personal coach helpt je bij het realiseren van je doelen.

Leefstijl Coach

Een gezond leefpatroon is aan te leren. Je kunt leren om je goed te voelen en gezonde keuzes te maken. De Leefstijlcoach kan daarbij ondersteuning bieden.

Wie zijn gewoontes wil veranderen, wil weten wat hij moet doen om zich goed te voelen. Dat speelt vaak op het gebied van voeding, bewegen, slapen en ontspanning. Om hun dagelijks leven vorm te geven, hebben mensen handvatten nodig. Soms vraagt dat offers, maar samen met onze Leefstijl coach overwin je hindernissen en sla je de weg in naar een gezondere, gelukkigere jij. Onze Leefstijl coaches hebben een HBO opleiding afgerond en staan geregistreerd, zo kunnen wij onze kwaliteit waarborgen.

Personal Training

Personal training gaat een stapje verder dan het My Personal Coach programma. Een personal trainer heeft gedurende je hele training alle aandacht voor jou en je doelstellingen. Het is één op één begeleiding, waarbij de personal trainer:

  • De hele sessie bij je blijft en je motiveert
  • Een trainingsschema op maat maakt
  • Je ook buiten de club blijft ondersteunen

Heb je dus net dat extra duwtje in de rug nodig om je doelstellingen te behalen? Of wil je je bestaande (sport specifieke) training naar een hoger plan tillen? Dan is een personal trainer zeker iets voor jou!

Gezond ondernemen

Sporten voor ondernemers! Stress, door allerlei oorzaken, komt vaak voor bij ondernemers. Door voldoende tijd te nemen om te sporten verkrijgt u een gezonde uitstraling en meer energie. Leef! biedt optimale ontspanning door doelgerichte inspanning met een eigen personal trainer en diëtiste. Op het tijdstip dat u uitkomt!

Wil je weten welke vorm voor jou het beste werkt? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend klantadvies gesprek.

 

1 maand gratis sporten